Nuffnang

Tuesday, July 14, 2009

Terbang

Seingat aku kali terakhir aku pergi tempat ni dalam lingkungan umur darjah-darjah juga la. Darjah 4 kot. Masa tu memang teruja nak tengok salji. Sekali tengok salji tiruan. Tertipu aku.

Tapi tu dulu. Sekarang ni dah umur puluh-puluhan ni untuk kali ke-2 nya aku menjejakkan kaki ke Bukit Cahaya Seri Alam atas satu misi. Misi untuk terbang. Bukan terbang macam Superman tu. Tu memang tak logik. Ini terbang dalam pengawasan profesional. chewahhh

Takde la sebenarnya hujung minggu lepas aku dan wifey telah melakukan satu aktiviti berfaedah. Bukan setakat berfaedah bai tapi juga menguji minda dan keberanian. Tinggi lebih kurang 25 meter daripada aras laut dan terpaksa bergerak dari 1 pokok ke pokok yang lain dengan berbekalkan keberanian. Silap langkah masak jawabnya. Eh tapi jangan risau, sepanjang perjalanan tu kita sentiasa diperhatikan dan badan kita pun dipaut oleh harness yang made in Findland. Risau tak risau tapi kalau dah tinggi macam tu memang cuak bai. Tak percaya korang try laa. Tak mahal sangat pun tiket untuk Skytrex nih RM35 jer.


harga tiket tak naik. sama macam 17 tahun dulu

belum naik nampak rendah, dah naik memang taknak pandang bawah

amacam ??

akibat lama sangat tunggu giliran

kelip-kelip mata siapa nampak aku ??

flying fox bai



titi dia guna buluh jer bai. memang rare

are u ready ??

ni kalau jatuh ni mau patah tulang rusuk


tarzan malaya

flying fox ni kalau ikutkan nak lepas dua-dua tangan tapi nanti terpusing tak nampak muka plak

habis dah

muka kepenatan

aiskrim roti !!

penamat

Cakap banyak pun tak guna. Naik tau best ke tak korang kena cuba sendiri. Baru tau tahap adrenalin korang bergerak sepantas mana. Lanjut boleh usya kat Skytrex

Korang jangan mengada terus nak amik Extreme Challenge pulak. Biar aku buat dulu. Ikut giliran.

3 comments:

durian! said...

kalau kau tak buat gaya penamat tu memang aku anggap skytrex tak best. lompat tepuk kaki dua belah la kalau terer.

Azwan said...

gua dah lupa bai camner nak lompat sambil tepuk kaki tuh...lu jer yg slalu buat dulu ngeh3...

kalo brani ajak intan aa weih gi skytrex...baru terserlah kejantanan lu...

mousqy said...

cam best je
lama gile tak masuk bukit celakah(sebut gaya ahkeong depan umah) nie padahal duk kat shah alam jeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan