Nuffnang

Friday, October 15, 2010

Proton Inspira



Proton Inspira = Mitsubishi Lancer

Vectra = Saab 9-3 = Caddilac BLS
Mazda 3 = Ford focus = Volvo S40
Dodge Sprinter = Mercedes-Benz Sprinter = FreightLiner Sprinter 3500
Opel Movano = Renault Master = Nissan Interstar
Rover 600 = Jaguar S-Type
Lexus GX = Landcruiser Prado
Saab-Lancia 600 (Lancia Delta) = Alfa Romeo Arna (Nissan Cherry)
Honda Odyssey = Isuzu Oasis
Isuzu Rodeo = Honda Passport
Volkswagen Sharan = Ford Galaxy = SEAT Alhambra
Peugeot 206 = Naza 206 Bestari
Kia Picanto = Naza Suria
Aston Martin = Toyota iQ
Hyundai Accent = Dodge Attitude
Land Rover Discovery = Honda Crossroad
Ford Ka = Fiat 500
Volkswagen Routan = Chrysler Town & Country = Dodge Grand Caravan

Banyak pula kalau nak senarai semua. Tak kisah la 'rebadged' atau pun 'platform sharing' yang penting lu orang ingat senang ke nak buat kereta bermula dari sekeping kertas ? Nak buat kereta ni bukan macam nak buat karipap. Karipap pun sekarang ni banyak yang dah inti angin jer.

Sudah-sudah la tu kutuk Proton.

2 comments:

Mr_Rizal said...

ko kena specific product yang kat malaysia, macam contoh; perodua = Daihatsu = Toyota; macam macam model Naza = Macam Macam model Kia;

kalau tak, orang Malaysia yang baca tak percaya, kata "ala, naza baru copy 2 kereta..." dan sambung bashing proton...!! ku baca macam2 forum, contoh jelas pun, orang kita ni masih tgk proton umpama pusat "kejijikan"... tak faham ku...!!

Bogus said...

tuh laa contoh macam kereta terbakar tu...kalau kereta proton kemain lagi diaorg mengutuk tapi kalau kereta H atau T minyak pula yang dipersalahkan...kah kah kah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan