Nuffnang

Tuesday, August 23, 2011

Anak-Anak Masa Hadapan

Entri ni gua 100% copy paste. Lu orang jangan banyak bunyi. Yang elok jadikan pedoman. Yang buruk jadikan sempadan.

Hari-hari aku tengok orang letak gambar bayi baru lahir kat Facebook. Comel-comel. Ramai rupenye kawan-kawan Facebook aku yang dah ade anak, atau ade anak buah, atau adik baru. Mane ntah diorang beli. Produktif orang Malaysia ni.


Dan bile aku tengok nama bayi-bayi ni, buatkan aku rasa teringin nak tengok kelas budak-budak sekolah rendah pada taun 2018. Terutamenye bile cikgu diorang nak umumkan markah periksa.


"Elvira Alainea Batrisha binti Abu, 98/100. Iskandar Sayeed Batistuta Mercury bin Tamrin, 97/100. Emelda Daniela Ixora binti Bidin, 96/100. Kristal Frederika Cahayamatahari binti Bustamam, 88. Aleesha Xanadu Newton John binti Samat, 85. Uthmaniyyah Batutta Al-Jawhariya bin Sameon, 83. Eereena Eezwaneesha Eefrawatee binti Eebraheem, 82."


.... sampaila habis 40 orang pelajar dalam satu kelas.


Harap-harap cikgu-cikgu pada masa hadapan rajin baca Quran supaya lembut la lidah diorang nak sebut nama-nama anak melayu pascamoden.


Anak aku nanti aku nak bagi nama Melati Di Tepi Taman Bunga. Senang cikgu nak sebut. Mesti jadi murid kesayangan.


Sumber : http://anuox.blogspot.com

2 comments:

Fara said...

muahahaha.. tergeliat lidah aku weh. yg poyo nye bile name tu dah pjg berjela, panggil name pendek je.. contoh: gegirl, baby, reen, ixora.. dah tu yg lelain tu? name pjg tu dah mcm utk 3 4 org anak.. haih

Farhan Ismail said...

haha..btulla..bdk2 skrg nme plik n pnjang2...bapak tu nama simple je...adeh~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan