Nuffnang

Sunday, December 27, 2009

PC



Kalau lu orang tengok resit kat atas ni mungkin nampak macam biasa-biasa je. Tapi kalau lu orang kasi zoom sikit dekat dia punya tarikh, gua rasa tauke Viewnet pun suruh gua frame je resit ni.

Tarikh resit ni menunjukkan belian pc pertama gua pada 26/07/2002. Ya pc yang gua guna sekarang ni dah berumur 7 tahun lebih. Kira buka sekolah bulan Januari depan ni dah naik darjah 2 !! Tengok pada harga kalau sekarang ni boleh dapat pc yang kelajuan dia tahap super. Cepat betul teknologi berubah. Agak-agak kalau gua nak tolak pc ni timbang kati pun belum tentu laku bai.

Eh tapi gua lupa nak bagitau. Sejak tahun 2002 tu sampai sekarang ni tak semua barang-barang pc ni yang kekal. Yang masih bertahan sampai sekarang ni mikroprosessor, heatsink, ram, grafik kad, keyboard dengan casing. Kira ok la tu kan. Yang lain-lain semua dah bertukar.

Adakah gua perlukan sebuah pc baru yang lebih mantap ??

Ehmmm...

5 comments:

Mr_Rizal said...

skang orang guna burner... tapi, 1.44 dua ketul?? ko jual floppy cetak rompak ke...?? kahkahakh

Fellow said...

ko perlukan sebuah tv besar!..(tibe2 je...)

Bogus said...

Mr_Rizal said - dulu nak install windows siap kena buat start up disk bai...ingat ??

Fellow - jamming tak ajak

Fellow said...

mari la abang bogus..nanti bini marah camno?

Bogus said...

ajak dulu...dtg tak dtg lain kira...hik3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan